Изгладнели крадци обраха магазин, ядоха банани и салами по време на действие

Гладни крадци обраха хранителен магазин в средногорското село Отец Паисиево, съобщава "Марица". Те задигнали огромно количество салами, кашкавал, маслини и други хранителни продукти. Апашите били толкова изгладнели, че дори похапнали на място. Сутринта след кражбата магазинерът се шашнал от гледката на обрания магазин. Насред помещението имало обелки от банани и празни опаковки от кроасани, което ясно показвало, че по време на кражбата е имало и угощение.

Кражбата е станала през нощта в петък срещу събота. Първоначално крадците се опитали да влязат в склада на магазина. Те счупили стъкло на прозорец, а след това се опитали да изкъртят решетките. Тъй като не могли да направят пролука за влизане, те се преместили на прозореца на самия магазин. Този път успешно разбили решетките и влезли.

Крадците са събирали стоката в пердета на магазина и така са я пренасяли до колата. Те смъкнали завесите и в тях започнали да слагат салами и наденици от хладилната витрина, кашкавал, маслини. Липсва и голямо количество сладкарски изделия.

Откраднатите хранителни продукти са за над 1000 лева.

Магазинът е собственост на Наркооп-Долна Махала. Той се охранява само с решетки. Кооперацията поддържа общо пет-шест магазина в Отец Паисиево, Бегово, Долна Махала и други села наоколо.

Близо година в селото не е имало нито една кражба. Местните хора, а и виладжиите, които идват през лятото, са спокойни, защото са изключение случаите да се посегне на чужда собственост, твърди кметът Валентин Абрашев. Жителите на селото предполагат, че крадците са гастрольори от съседните села.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони