Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

Превозвачи се опасяват от фалити Ще бъдат принудени да регистрират бизнеса си в чужбина

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области утре

Ангела Меркел ще получи наградата „Фулбрайт“

Пуснаха Кюфтето срещу 3 бона гаранция

Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Обиск в джамия в Берлин

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка Пращат предупреждения на 140 000 фирми

Премиера на „Опърничавите“ събра актьори и писатели

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 декември 2018

25 000 лв. гаранция за подсъдим за хашиш

Борисов договаря с ЕС още 80 млн. евро за границата (обзор) Страната ни била изправена пред дилема - приватизация на газопреносната система или глоба

Проф. Божидар Димитров: Проектът „Мохамед” и проектът „Бареков” са едно и също

Текст от директора на НИМ проф. Божидар Димитров, озаглавен „Ислямът е политически проект“ бе разпространен от OFFNews.

Ето какво се казва в него:

Атентатът срещу „Шарли Ебдо” и последвалите реакции в планетарен мащаб бяха повод и у нас за масови сутрешни и късноследобедни словоблудства на звани и незвани „специалисти” по въпроса. А защо поставям „специалисти” в кавички? Защото, с редки изключения /проф. Чуков и още един-двама/, установих, че те не са чели доктрината на исляма – ”Свещения коран”, и търсят причината за станалото в социалните условия на ислямското население в Европа, Близкия изток и Африка, във война на християнството и исляма и т.н. Но не и в главното – в това, че Ислямът е зле опакован в религиозна форма политически проект.

Този проект има за стратегическа цел овладяването на политическата власт както в отделни държави, така и в целия свят, които трябва да приемат не само вярата, но и законите, произтичащи от религиозната доктрина. Иначе казано, всичко онова, което днес прави една партия или една световна идеология – комунизмът, да речем.

В този смисъл между проекта „Мохамед” и проекта „Бареков” няма никаква разлика, освен историческата дистанция. Разбира се, Бареков бе по-скромен – за разлика от Мохамед той не искаше да управлява света, а само България. Всъщност, кой знае, утре може да управлява Европа.

Та това става в Париж. Епизод от войната между цивилизациите. Но не между ислямската и християнската цивилизация, а между два политически проекта за бъдещето на света. Този на демократичния светски проект на Северното полукълбо, обхващащ освен Европа – и САЩ, Канада, Украйна и Русия, и тоталитарния свят на ислямския халифат /всесветска ислямска държава/. Свят, в който няма свобода на словото, правораздаването е по закони от 634 година, а женската част на човечеството е без каквито и да е права.

Първият свят е моят свят. Има си и той много недостатъци, но все пак е в пъти по-добър от другия.

Затова аз съм готов да се бия за него. И с молив и с химикалка, и с калашник.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.