На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Няма пари за подкопан мост на Струма

Укрепването на 102-метров мост на река Струма под с. Мурсалево, подкопан от поройни води последните години, не може да стане поради липса на средства, споделиха пътни експерти. В писмо до областното “Пътно управление” в Кюстендил м.г. кметът на Кочериново Иван Минков /ГЕРБ/ сигнализира, че мостът, строен преди около половин век, е опасен за преминаване – особено от тежкотоварни МПС.

Водите на реката подровили една от 5-те колони на съоръжението, тя “виси” във въздуха, притеснен е кметът. Експерти от кюстендилското Пътно и от Басейнова дирекция в Благоевград направили през есента на м.г. оценка на място по състоянието на обекта. Констатирани са разрушения и разкъсвания и на прага, активно използван от въдичари за риболов по реката

Ремонт може да започне едва когато се изясни чия собственост е мостът, коментират регионални пътни шефове. Доскоро той е бил общински, по него се преминава за 7-8 села по десния бряг на Струма. Сега обаче съоръжението попада в сервитута на изграждащата се на метри автомагистрала “Струма”, т.е. мостът вече е държавен, казва кметът на Кочериново.

Най-логично е от фирмите изпълнители на автомагистрала “Струма” да окажат съдействие и с участието си да спомогнат за укрепването на водещия към няколко села оттатък Струма, коментират участвали в срещата експерти. Още повече, че самите пътни машини са на терена в непосредствена близост. Засега обаче от дружествата, изграждащи аутобана, не взимат отношение по въпроса за стария мурсалевски мост над Струма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.