Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Опасност от наводнения в Хърватия, евакуират над 600 души

Наградиха морски екипаж, спасявал мигранти

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив Сред 500-те гости от цял свят бяха 12 кметове на български общини

На 26 сигнала за паднали клони и дървета са се отзовали екипите на „Аварийна помощ и превенция”

Мустафа Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени! Не допускайте да ни разделят отново!

Уес Мичъл потвърди подкрепата на САЩ за Кипър

Изключиха Панайот Велков от списъка на синдиците

Със заповед от днес, 12 януари 2015 г. министърът на правосъдието Христо Иванов нареди изключването на Панайот Велков от списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани за синдици в производства по несъстоятелност по Търговския закон.

На основание чл. 60, ал. 1 от АПК е допуснато предварителното изпълнение на заповедта, тъй като e от особена важност, както да се предотвратят непоправими вреди на съответните дружества, на които Велков е назначен за временен синдик, така и да се обезпечи и гарантира сигурността на участниците в търговския оборот като цяло, съобщиха от министерството на правосъдието.

Проверката на дейността на Панайот Велков е започнала след няколко сигнала до министъра на правосъдието по различни дела. Служебно министерството е проверило цялостната дейност на синдика по всички пет търговски дела (все в СГС), по които той е бил назначен. В хода на проверката са констатирани нарушения, допуснати от Панайот Велков като временен синдик, свързани с превишаване на правомощията му, неправомерно сключване на договори за сметка на дружествата-ответници от негова страна, при което те са натоварвани със значителна парична тежест, както и различни действия, с които по същество е затруднявал упражняването на търговската дейност на дружествата.

Констатиран е и случай, при който Панайот Велков неправомерно е разгласил с доклад до съда кореспонденция, водена между дружествата и техните адвокати, която кореспонденция е неприкосновена и се ползва със закрила, съгласно чл.33, ал.2 от Закона за адвокатурата и чл.30, ал.5 от Конституцията на Република България.

По закон временният синдик по чл. 629а, ал. 1 от ТЗ, е длъжен да осъществява правомощията си с грижата на добър търговец. Целта на обезпечителната процедура е да се запази имуществото на длъжника поне такова, каквото е към момента на подаване на молбата за откриване на производство по несъстоятелност и да се осуети бъдещото влошаване на финансовото му състояние поради лошо управление, без да се пречи на ответника да упражнява дейността си на търговец.

Министерството на правосъдието започва поетапна проверка на дейността на всички синдици в България.

Министерството започна да проверява синдика, след като посланикът на Францияди публично се усъмни в работата на съда по дело, по което Велков е синдик, и заяви, че в съдебната ни система има „гнили ябълки”. Става дума за производство за фалит на фирмите „Белведере дистрибуция” и „Домейн Менада”, дъщерни на френската „Белведере”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.