Минималните температури утре ще са от минус 7° до минус 2°, а максималните - от 5° до 10°

През нощта ще е предимно ясно, а утре слънчево. На отделни места в низините и котловините ще има условия за образуване на мъгли. През нощта вятърът ще стихва и утре ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2, а максималните ще са от 5 до 10°. За София минимална минус 5°, максимална около 5°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.Над Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималната температура на въздуха ще е 5-6°, на морската вода 4-6°. Вълнение на морето 1-2 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – минус 1°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, максималните – между 7° и 12°, малко по-ниски в районите с мъгла. В четвъртък облачността над страната временно ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще се усили вятърът от северозапад и за кратко ще проникне малко по-студен въздух.

Температурите слабо ще се понижат. В петък ще преобладава слънчево време, на места в равнините преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето