Вратарят Уваренко отказал на ЦСКА през лятото

Максимс Уваренко, новият вратар на ЦСКА, отказал да подпише с „червените" през лятото. Тогава стражът на „Вентспилс" казал, че си е намерил клуб от Западна Европа.

След като трансферът му явно не се е осъществил, Уваренко сега склони да дойде в ЦСКА. Няколко пъти той е бил наблюдаван от Стоян Колев, който прекрати кариерата си и вече е само асистент на Стойчо Младенов. Най-силните качества на Уволенко са излизанията при високи топки и сигурността в играта с крака. През последните сезони във „Вентспилс" латвиецът е бил безспорен №1.

Якуб Дивиш все още е първи избор на вратата на ЦСКА. Чехът обаче е под наем при „червените" до края на сезона. След като собственикът му - „Млада Болеслав", пожела сериозна трансферна сума за откупуване, в щаба на „червените" гледаха двайсетина вратари. И се спряха на вече набелязания, който беше харесан още от Пауло Грило, бившия асистент на Младенов, присъединил се във „Филаделфия" заедно с Раис М'Боли.

Трансферът на Уваренко означава, че ЦСКА ще върне на „Верея" мароканеца Ясин ел Хабури. Младият вратар се представи добре на тренировките и ще бъде следен в първенството на „Б" група.

Черногорският нападател Стефан Николич също тренира с ЦСКА. Бившия му съотборник в „Стяуа" и настоящ при „червените" Валентин Илиев се изказа ласково за новото попълнение. За последно Николич игра в корейския „Инчеон".

С привличането на Уваренко и Николич зимната селекция на „червените" почти приключи. Все още се търси ляв бек, тъй като ситуацията около Тончи Кукоч остава неизвестна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ