Студентският град с най-много зли кучета

Студенският град, Овча Купел, Панчарево и Княжево са столичните квартали, в който най-често зли кучета нападат минувачи. А най-малко пострадали през миналата и в последните години има в луксозните райони "Бояна", "Драгалевци" и "Симеоново".

Това съобщи за "Труд" д-р Цветомир Димитров, директор на софийската Първа градска болница, в която се намира единственият противобесен кабинет у нас. В него се приемат пациенти не само от близките села, но помощ е оказвана и на хора от Варна и Монтана, показва справка, изготвена за вестника ни.

И вчера лекарите поставиха противобясна ваксина на 70-годишна жена, в чийто крак челюсти сутринта впило улично куче край Владайска река. Жената така се бе уплашила, че не бе в състояние да отговори на докторите къде я боли.

Приетите в противобесния кабинет през миналата година са 720 души, а през 2013-а са били 772-ма. "Обяснението ми е, че общината активно прилага мерки срещу уличните кучета", смята д-р Димитров.

Преди около половин година доставката на важната ваксина се бе забавила. Но в момента проблемът е преодолян, има налични 160 дози. В зависимост от това колко тежки са пораженията от кучешките зъби, докторите поставят или 3 апликации на ваксината, а ако кучето е нахапало човека по глава - 5 дози през определен период.

Най-малкият пострадал пациент м. г. е бебе на една годинка, а инцидентът е станал с домашно куче. Тоест - застраховани няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве