Жена роди еднояйчни тризнаци

Американка от щата Монтана роди еднояйчни тризнаци без помощта на репродуктивната медицина, което се случва веднъж на милион, съобщи FOX.

Джейс и Джоди Кинси от щата Монтана посрещнаха своите момчета в началото на декември. Еднояйчните тризнаци са се получили, след като оплодената яйцеклетка се е разделила на две, създавайки близнаци, а след това ембрионът отново се е разделил.

„Това е невероятно рядък случай, когато не се използва методът инвитро. Такива бебета се раждат приблизително на всеки милион раждания”, казва д-р Дана Дамрън, проследила бременността на американката. Еднояйчните тризнаци са по-често срещани при използването на репродуктивни лекарства, но дори тогава са рядкост.

Трите момченца са се родили в 32-та седмица от бременността и са в отлично здраве, напълно еднакви и симетрични. Момченцата имат по-голям брат, който вече е на шест години. 30-годишните им родители са се срещнали в гимназията и вече имат 9-годишен брак. Любопитно е, че дядото на тризнаците също има брат близнак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл