Меси: От Барселона хвърлят лайна!

„Барселона“ доказа, че е жив отбор с 3:1 над „Атлетико“ на „Камп ноу“, а Лео Меси се отличи с игра и думи.

Геният не изрече и дума в зоната за интервюта след мача, а излезе по клубния тв канал. И след серията скандали, гнусни сплетни и „войни“ от последната седмица заговори за предатели както в „Барса“, така и около клуба.

„Чух всичко напоследък - сподели Меси. - Имаше много лоши неща. За тенденциозно лоши чувства с Хосеп Гуардиола, Боян Къркич, Самуел Ето'о, Златан Ибрахимович и до... Искал съм да ги махна... Това никога не бих направил. Някои хора желаят да ни навредят и хвърлят лайна. Но атаките не идват от Мадрид, а отттук, от Барселона. И затова ме боли. Уморен съм от всички тези неща, които се обсъждат – както преди, така и сега. Аз съм само един футболист и не вземам решенията в клуба. И нямам намерение да ходя никъде - нито в „Челси“, нито в „Манчестър Сити“. Всичко друго е лъжа и искам хората да знаят, че това, което казвам, е истина.

Не упреквам феновете. Не се оглеждайте за съперничество между мен и треньора, това не е вярно. Не хвърляте лайна върху нас. “

Десетката се изказа като голям футболист за „Златната топка“: „Който и да спечели, е заслужено. Кристиано вкара много голове, Нойер стана световен шампион. И двамата имаха страхотна година.“

Британският в. „Мейл“ коментира негативно: „Меси е примадона. Покриват историята с Луис Енрике.“

Аржентинският в. „Оле“ се шашна от използваната два пъти неприлична дума и я извади в заглавие с удивителен знак. Медията е блага към своя човек: „Меси критикува директно каталунската преса и влиянията върху нея. Той се изказа най-силно с играта си, направи велик мач срещу „Атлетико“ в неделя...“

Неслучайно асът подмина медиите на „Камп ноу“. И кой знае дали ще им проговори скоро.

В мача с шампиона Лео дирижира атаката за 1:0 с гол на Неймар в 12–ата мин. После Лео асистира на Луис Суарес за 2:0 в 35-ата, но след като игра с ръка. Лео направи дузпа и Марио Манджукич намали в 57-ата - 2:1. Лео сам вкара в 87-ата за 3:1.
Меси за първи път в професионалната си кариера (547 мача) направи фаул за дузпа, но нарушение всъщност нямаше – жалкият по принцип съдия Ундиано Майенко сбърка пак. Геният закръгли на 100 своите асистенции в Примера. Повече в последните 2 десетилетия има само Луиш Фиго – 107.
„Реал“ води с 42 точки и мач по-малко пред „Барса“ с 41, „Атлетико“ - 38, „Севила“ - 36 и също с един двубой в запас, „Валенсия“ - 35 и други.
Кристиано Роналдо е №1 при стрелците с 26 гола (8 от дузпи), а Лео е втори с 16 – всички от игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят