Петко Сертов се прибра, загадките остават (обзор)

След 38 дни в неизвестност бившият шеф на ДАНС Петко Сертов се прибра в България.


„Съпругът ми е вкъщи. В момента се грижим за неговото здравословно състояние. Това е единственото, което искам да кажа. Ще положим усилия той да бъде добре. Има малко проблеми със здравето, но ще се справим с тях. Цялото семейство разчитаме на него, винаги сме разчитали на него и в бъдеще ще е така", заяви вчера съпругата му Емилия Сертова, но отказа подробности. Телефонът на Сертов остана изключен през целия ден.
Бившият шеф на ДАНС изчезна мистериозно на 5 декември м.г., като остави мобилните си телефони в дома си. В същия ден той е минал през ГКПП-Кулата на пътя за Гърция, съобщиха от МВР. Пътувал със сребрист „Опел Астра”, който е собственост на племенница на негов много добър приятел от Варна. До 23 декември от него нямаше никаква вест. Стана известно само, че от 20 до 22 декември е отседнал в хотел в Атина. После следите отново му се изгубиха.

Вчера бившият шеф на ДАНС влязъл към 1,30 ч в България от Гърция през ГКПП-Кулата. Той бил в автомобил, управляван от брат му Тодор Сертов. Вътре била и съпругата му Емилия. Граничари са проверили документите му и са установили самоличността му, каза вътрешният министър Веселин Вучков. Дежурният полицай видял с очите си, че Сертов е в добро физическо състояние. Запитан дали е бил обект на някакво престъпление, бившият шеф на ДАНС казал, че няма такова нещо. Пред служителите на ГКПП-то Сертов заявил само, че претърпял лек пътен инцидент и бил в болница, след което бил пуснат да се прибере.

Вчера той бе свален от издирване от масивите на Интерпол.

”Имаме безспорни твърдения, че г-н Сертов не е бил жертва на престъпни посегателства. Оттук нататък всяко едно излизане от материята е навлизане в личното му пространство. Ако Сертов реши, ще сподели”, заяви зам. главният секретар на МВР Георги Костов. Той допълни, че след като бившият шеф на ДАНС е свален от издирване, МВР не е длъжно да го разпитва. Засега не е ясно къде е колата „Опел Астра”, шофирана от Сертов на излизане от България.

От вътрешното министерство отказаха да уточнят какви средства са изразходвани за издирването на Сертов. „Действията, които са извършени по издирването, са обичайни, като за който и да е било български граждани”, каза Георги Костов. В търсенето бе използван и хеликоптер. Машината бе вдигната във въздуха, след като близките на Сертов съобщили, че когато бил в лошо настроение, обичал да шофира по затънтени места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право