Един е загинал, а стотици евакуирани заради дим в метрото във Вашингтон

Един човек е загинал във вашингтонското метро от обгазяване, след като на метростанция в центъра на федералната столица се появил дим, информира DailyMail.

Димът с неизяснен произход е предизвикал евакуацията на стотици пътници и е причинил сериозни задръствания във Вашингтон в пиков час.

Не се дават повече детайли за смъртта на един човек при инцидента. На интернет сайта си Американската служба за транспорт на Вашингтон посочва, че засега не е известен произходът на дима в метрото и се работи по случая. Инцидентът стана на метростанция "Инфант Плаза" в центъра на града, където се пресичат най-малко пет линии на метрото. Две от тях бяха напълно прекъснати за движение през следващите часове.

Снимки в социалните мрежи показват тунели, изпълнени с гъст дим, както и хора, които са извадени на повърхността и са им сложени кислородни маски, за да дишат. Пожарникари съобщиха по-рано в "Туитър", че шестима души са хоспитализирани и състоянието на един от тях е тежко.

Вашингтонското метро е второто по големина в страната, след това в Ню Йорк. Най-тежкият инцидент там се случва през 2009 г., когато един от влаковете се блъска в задната част на друг. При тази катастрофа загиват 9 души, а около 70 са ранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят