Погребват четирите еврейски жертви на заложническа драма в Париж

Телата на четирите еврейски жертви на терористичното нападение в Париж срещу супермаркет за кашерна храна бяха транспортирани в Израел във вторник, за да бъдат погребани на церемония, на която ще присъстват премиерът Бенямин Нетаняху и други видни обществени фигури, предаде АП.

Убийството на Йохан Коен, Йохав Хаттаб, Франсоа-Мишел Саада и Филип Браам шокира 500 000-ата еврейска общност във Франция - най-голямата в Европа - и накара Нетаняху да призове евреите на целия континент да имигрират в Израел, за да бъде гарантирана сигурността им на фона на увеличаваща се вълна от антисемитизъм.

Четиримата евреи бяха убити по време на напрегната заложническа криза в петък в супермаркет за кашерна храна в източните покрайнини на Париж. Те са сред 17-те загинали при вълната от терористични нападения във френската столица миналата седмица, извършена от въоръжени бойци, засвидетелствали вярност към „Ал Кайда” и „Ислямска държава”, отбелязва АП.

Погребението на четирите жертви на заложническата криза в еврейския супермаркет в Париж ще се състои във вторник в Ерусалим, предаде ДПА, като се позова на канцеларията на израелския премиер. Според изявлението церемонията ще е по обяд в гробището „Гиват Шаул”.

Четирите жертви при стрелбата в Тулуза през 2012 г. също бяха погребани в Ерусалим, отбелязва ДПА. На днешната церемония се очаква да присъстват израелският президент Реувен Ривлин, премиерът Нетаняху, френският министър на екологията, устойчивото развитие и енергетиката Сеголен Роаял и други официални лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят