Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Неправилно паркиране на промоция във Варна

Неправилно паркиралите автомобили по варненските улици, ползват своеобразна промоция. Собствениците им плащат само за репатриране на автомобила, но не и глоба за нарушението. Причината е, че от декември м.г. служителите към общинските паяци във Варна вече нямат право да пишат актове за неправилно паркиране, заради новата организация на МВР по отношение на пътния контрол.

По принцип в специализираните автомобили за репатриране присъстват общински полицаи, които пишат актове на нарушителите. Още при формирането на Общинска полиция униформените преминаха специализирани курсове, които им дадоха право да глобяват по Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Отделно от това паркиралият неправилно си заплаща по 45 лв. за транспортирането до наказателния паркинг на общината. След заповедта на вътрешния министър Веселин Вучков от декември м.г. обаче актове могат да пишат само служители на КАТ. Така повече от 45 дни нарушителите във Варна плащат само за репатрирането, но се разминават с актове за нарушения на ЗДвП.

Това е лошо и за бюджета на общината защото средствата по глобите влизаха в местния бюджет. В зависимост от нарушенията глобите варираха, но най-често се налагат наказателни постановления от 20 до 50 лв. През 2014 г. актовете по ЗДвП представляват най-голям дял от всички санкционни действия на Общинска полиция – 2400 броя. Това кара местната власт да търси съдействие от министъра на вътрешните работи, за изменение на правилата.

Според зам.-кмета на Варна по сигурността и бивш шеф на полицията в града Тодор Иванов, общината ще изпрати официално писмо до Вучков с искане за връщане на правомощията на общинските полицаи да глобяват пътните нарушители. Градското ръководство е готово да оборудва за своя сметка с камери и технически средства униформените, за да покрие изискванията за новия регламент за контрол на пътя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.