В Сливен чистят и лъскат в очакване на президента

В сградата на общината в Сливен започна чистене и лъскане на двете големи зали - тържествената, в която градоначалникът Кольо Милев посреща официални гости и дава пресконференции, и заседателната, където общинският съвет провежда сесиите си.

Работници започнаха да мият с препарати красивите копринени тапети на тържествената зала. Кристалните аплици на стените бяха свалени, за да ги почистят. Ще лъснат подовите настилки и масите и в двете помещения. Заради почистването редовната пресконференция на кмета се проведе вместо в тържествената, в другата зала на общината.

Треската по хигиенизирането е заради предстоящата визита на президента Росен Плевнелиев, който пристига на 22 януари за откриването на първата в града "синя стая" за изслушване на деца в риск, по проект на "УНИЦЕФ". Очакват се още вицепремиерът Христо Иванов, Таня Радочай от "УНИЦЕФ", френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. От предния ден ще отвори врати и приемна на президента.

През април 2000 г., в очакване на президента Петър Стоянов, по време на чиято визита бе предвидена разходка по ларгото, тогавашните управници разпоредиха плочките да се измият със сапун.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони