Дъщерята на Ванга: Омръзна ми от спекулации с името на майка ми

"Уморих се да слушам спекулации с името на майка ми и нейните рецепти за лечение на болни хора, тиражирани тук и там, това заяви пред struma.com дъщерята на пророчицата Ванга, Венета.

”Майка ми имаше действително лек за всяка болест, но тя даваше рецептите си единствено и само на човека, който е потърсил помощта й приживе. Сега чета какви ли не рецепти, казани уж от майка ми. Това е кощунство спрямо паметта й", заяви дъщерята на пророчицата, която е крайно възмутена от разпространявани рецепти с приписано авторство на великата петричка пророчица.

Призната още приживе за светица, Ванга никога не е позволявала да се злоупотребява с умението й на лечител. ”Сега при всичкото това разнообразие от рецепти, които лекували от рак до не знам си какво, хората може действително да се заблудят, че това са рецептите на майка ми”, поясни Венета.

Тя недоумява и защо името на Ванга фигурира в спомените на хора, за които се знае, че никога, ама никога не са били близки с нея. Такива имало сред петричани, но и от страната. ”Като знам отношението на някои нейни съседи, които при обиските в къщата ни говореха какво ли не, плюеха я страшно, а сега след смъртта й разказват небивалици за близостта си с майка ми, просто не е за вярване. Пишат се нейни приятели, а майка си замина от този свят с тъга от такива като тях. До последно носеше спомена как се подиграваха на способностите й”, призна болката си дъщеря й Венета. Тя сподели и големия си страх - внучката й да не наследи дарбата на баба си:. ”Не, не го искам това. Стига ми, че майка ми бе феномен. Не искам отново този кошмар да се повтаря с внучката ми”, категорична е Венета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица