КЕВР ще решава за продажбата на над 20% от енергийните дружества Това реши парламентът с промени в Закона за енергетиката

Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Румен Радев: Високо ценим споделения опит на Швейцария в системата на дуалното професионално образование

Започна пръскане срещу кърлежи в Търговище

Осъдиха мъж и жена, държали 3224 литра контрабанден алкохол за 27 686 лева

Единадесет партии ще могат да участват в предсрочните избори в Турция

Около 20 пострадали след изтичане на фенол в химически завод в Чехия

Румен Радев: Перспективата на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невъзможно без присъединяване към Еврозоната

Чистачка пострада при късо съединение

София бе домакин на изнесено заседание на Военния комитет на ЕС

Почерпен млад водач удари челно завиваща кола и потроши още две паркирани

Светлината озари зала „България”

Д-р Ангел Кунчев: Имаме достатъчно ваксини Някои държави върнаха задължителните имунизации

Митниците унищожиха десетки хиляди дрехи, обувки и парфюми менте

13-годишно дете в болница след сбиване с връстник

Ченгета раздават календари на старци срещу телефонни измами

Хиляди флаери – календари с призив “Ако някой ви поиска пари по телефона, това е ИЗМАМА” започват да раздават на старците по селата от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Идеята е календарът винаги да им напомня, че могат да бъдат измамени по телефона. Полицаите първо ще посещават старците по домовете в по отдалечените населени места. Освен, че ще им раздават календарите, ще ги обучават какво да правят при обаждане от непознат.

За началото на акцията са отпечатани над 2000 календара, но предстои да се направят още. Кампанията е заради зачестилите телефонни измами на възрастни хора в региона. Само за последната година излъганите старци са 12, като щетите общо са за над 21 000 лв., сочат от полицията.

От смолянската дирекция са отворили денонощен телефон, на който пенсионерите могат да проверяват за станали катастрофи и престъпления.

Последно 85-годишна смолянчанка беше измамена с 3000 лв. по телефона на 9 януари. Тя увила в найлонов плик парите и ги хвърлила от балкона си на непознат, след като по телефона я излъгали, че дъщеря й е в болница със счупен крак и трябват пари за операция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.