Извадиха 500 гуми от старозагорско езеро

Стотици автомобилни гуми изплуваха на повърхността на пресушеното тези дни езеро "Загорка" в парк "Бедечка" в Стара Загора. Изкуственият водоем бе изпуснат за ремонт, но за лоша изненада на стопаните от Клуба по спортен риболов на дъното освен натрупалата се от десетилетия тиня изплували и хиляди отпадъци, хвърляни от недобросъвестни заралии.

Наложило се дни наред да вадят от дъното на култовото за старозагорци езеро край едноимената пивоварна над 500 гуми, както и стари пейки, изкъртени кошчета за боклук, бутилки, консервни кутии, парцали, дрехи и хиляди боклуци.

Езерото бе зарибено преди време от стопаните, но се наложи спешен ремонт на съоръжението, защото придошлата при последните наводнения вода е запушила и единия от крановете, а изпускателната шахта е била корозирала и скъсана, и от там рибата се е измъкнала по поречието на река Бедечка.

Стопаните все пак успели да извадят от водоема близо 5 тона риба, които временно са преместили, докато тече ремонтът. Имат намерение и да кандидатстват с проект по европейските програми за изгребване на трупаната десетилетия тиня, която на места е дълбока повече от метър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони