Тесла се заби в строител, той оцеля по чудо

Строител падна от 4 метра височина при ремонт в шуменската община Венец, дървената дръжка на теслата му го прониза в седалището и той оцеля по чудо. Късметлията Кадир К./45 г./ се лекува в хирургия на шуменската болница и според медици е имал невероятен шанс. Близо 20 сантиметра от сапа на инструмента с диаметър 3 см. са го промушили и ако това е станало в корема, можеше да не оцелее. Сега Кадир се е сдобил с прякор Теслата, чака да го изпишат и се похвали пред "Труд", че от 3 дни можел да става и да се разхожда.

Иначе инцидентът станал на 30 декември, когато Кадир се бил качил да ремонтира бивш магазин. Искал да направи второ му ниво за живеене и редил гипскартон и греди в подпокривното пространство. Изведнъж полетял надолу, както бил с теслата в ръка. Инструментът паднал преди него, а едрият Кадир се стоварил с цялата си тежест върху дръжката. Тя го пронизала в дясната част на седалището и разкъсала мускулите.

Двамата помагачи на майстора веднага извикали спешна помощ. За късмет единствената линейка във филиала във Венец не била на адрес и се отзовала светкавично. Медиците не пипнали инструмента, били на ясно, че ако го извадят ще започне адско кървене. Заедно със стърчащата тесла докарали Кадир в спешно отделение в Шумен.

Повече от 40 минути майсторът преседял с инструмента. В отделението специалисти внимателно извадили теслата и направили тампонада, каза шефката на болницата д-р Юлия Димитрова. Пациентът бил в шок, наложило се и кръвопреливане. На другия ден била извършена и операция и Кадир посрещнал новата година в интензивно отделение.

"Шевовете не са много. Не ме заболя, вече мога да ставам", хвали се късметлията. Според медици обаче, дълбоката рана е опасна и в момента се прилага антиобиотично лечение. При падането по гръб Кадир получил и травма на белия дроб. Истинско чудо било, че не се наранил по-сериозно, защото целия под бил осеян с инструменти, греди, гвоздеи. "Паднах на единственото по-чисто място", смее се "каскадьорът".

Кадир е майстор на външни топлоизолации, работи в София. Обикновено се качва на скеле 30 метра високо и досега не бил падал. От злополучния инцидент, освен раната, която ще мине, спомен му остават и страховити снимки, които приятели щракнали в критичния момент. За медиите обаче майсторът отказа да се снима, за да не му се подиграват чуждите хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони