В Ловеч БСП поиска съд за министър и депутат

"Мога да препоръчам на кмета на Ловеч да съди Корнелия Маринова и министър Петър Москов за клевета." Това заяви във вторник на пресконференция на БСП-Ловеч депутатът социалист Димитър Горов във връзка с изявленията на здравния министър и депутатката от ПП ГЕРБ-Ловеч, че кметът Минчо Казанджиев е предложил на "Овергаз Холдинг" АД да спре газоподаването на местната болница, заради натрупани задължения в размер на 52 000 лв.

"Възмутен съм от изказването на депутата Корнелия Маринова, която обвини кмета на общината, че едва ли не той е съдействал под някаква форма за спирането на газа в болницата. За мен това е евтин политически трик, свързан с предстоящите местни избори. Явно предизборната кампания започна за някои от кандидатите", коментира още депутатът от БСП.

"Болницата не е само на община Ловеч. От акциите й държавата притежава 66%, другите са разпределени между осемте общини на област Ловеч. За съжаление, повечето общини акционери не подпомагат финансово здравното заведение" каза още Горов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони