Македонец пише срещу "Левски"

 

Ненужен вратар набързо измами и вбеси, а после усмихна „Левски“.

Кристиян Наумовски от седмица преговаря за раздяла с „Герена“. Вчера „сините“ трябваше да седнат за окончателни преговори. Но вместо дискусия, най-изненадващо се появи писмено предизвестие за прекратяване на контракта по вина на клуба за дължими заплати. „Левски“ наистина има да дава на македонеца за ноември и декември. Другите играчи обаче търпят, а подобна е ситуацията в доста клубове.

Тодор Батков се зае лично с Наумовски и привечер се появи разбирателство. „Левски“ трябва да преведе двете заплати до 31 март. И ако успоредно вратарят си намери отбор, „сините“ няма да дължат нищо повече. Но ако македонецът остане без клуб, е възможно да се наложи „Герена“ да даде всички заплати до края на договора му през юни. Така Кристиян може да струва общо към 60 000 евро на родния гранд, но е по-вероятно да се мине с 15 000 (две месечни възнаграждения). И преобладава оптимизмът, че в крайна сметка Наумовски ще се окаже вън от „Герена“ без допълнителни плащания, без неустойки.

Възможно е „Левски“ да „улучи шестица“, като стигне до скъсване без обезщетение и с още двама ненужни - Антон Огнянов и Пламен Крумов. Последни преговори ще има днес.

Успоредно желаният от „Левски“ камерунец Джъстин Менголо не започна тренировки с „Университатя“ (Клуж). Румънският клуб дължи заплати на нападателя, като положението сходно с Наумовски.

Университатя“ чака африканеца на лагера в Анталия, но точно там се надява и „Левски“ да дойде Менголо. Нападателят е тренирал педи години спринт на 100 метра и е светкавично бърз.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ