Погребаха 20-годишното момче, което се удави във водоем край Сандански

Сандански оплака и погреба днес 20-годишния Андон Пасков. Момчето, което потъна в необезопасен водоем край града пред очите на приятелите си. Жестока трагедия, разтърсила курортния град. Над 100 съученици и приятели на Дончо го изпратиха в последния му път. Живи, но с травма за цял живот останаха две момчета, чиито подвиг не бива да забравяме, приятелите му Мартин и Мариан. Мартин Янчев е момчето, което рискува живота си, за да помогне на потъващия Дончо и е в шок от преживяното, пише struma.com.

Мартин днес окъпа в сълзи най-добрия си приятел Дончо и се укорява, че не е успял да го спаси. А се хвърлил в студената вода, под леда с дрехите и успял на два пъти да го докосне, мъчил се кански с риск за собствения си живот и всичко това пред очите на двама възрастни мъже, които безучастно гледали отстрани битката за живот на това момче. "Дайте въже, моля ви, помогнете, са думите изречени неколкократно от Мартин в опит да привлече вниманието на зяпачите - големи мъже. Единствено Мариан се опитва да помогне, но безуспешно. Дончо потъва във водоема. Марти и Мариан излизат ужасени на брега. Мартин мокър до кости.

В същото време около мястото на смъртта започват да се събират полицаи, пожарникари, служители от бензиностанцията в съседство и никой сякаш не забелязва мокрия и премръзнал Мартин. Така мокър до кости той се прибира у дома в кв. Спартак, по пътя го срещат таксиджии, хора, били на мястото и никой не спира с автомобила си, за да помогне на героя. Нито пък полицията се интересува от състоянието на Мартин, да направят опит да го стоплят или да извикат родителите му, за да го приберат.

Мариан също е уплашен до смърт, но стои от страни и стоически наблюдава как ще открият приятеля му Дончо, до последно двете момчета имали надежда, че ще бъде намерен жив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини