Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Страните от Г-7 може да въведат нови санкции срещу Русия заради ситуацията в Донбас

Над 85 държави и организации ще участват във втората конференция “В подкрепа на бъдещето на Сирия” в Брюксел

МВнР: Няма данни за пострадали българи при инцидента в Торонто

Макрон пристигна на тридневно посещение в САЩ

Шофьорът на вана, който уби 10 души в Торонто, е участвал в програма за хора със специални нужди

Обсъждат балканските проекти в Букурещ Премиерът ще участва и в среща на ПСЮИЕ в Словения

Приеха Джордж Буш-старши в болница заради инфекция

18 души загинаха при пожар в караоке бар в Китай

Военен самолет се разби в Тунис, загинали са двама души

Задържаха заподозрения водач на вана, който уби 10 души в Торонто

Полицията залови голия мъж, убил четирима души в Тенеси

Времето ще е слънчево

Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

ДАНС проверява незаконни динозаври (СНИМКИ)

В лов на незаконни динозаври се пусна екип на РДНСК в Ново село днес следобед. Експерти извършиха проверка в привлеклия вниманието дори на ДАНС Музей на сътворението. Те провериха всички издигнати от кмета Тодор Атанасов „експонати” от „атракцията” на открито, пише “Под тепето”.

Огледаха детайлно вече национално известните динозаври, влязоха в пещерата, от която по идея на Атанасов трябваше да излизат неандерталци, огледаха далекобойните оръдия и черешовото топче плюс бетонната пътека, която води до тях, промушиха се и през средновековната крепостна кула от бетон и итонг, запознаха се с “лековитото” с прекаран тръбопровод. Само семейство Флинстоун липсват, коментира с усмивка една от проверяващите.

Още преди строителните инспектори на място пристигнаха двамата основни герои покрай Музея на открито- кметът на Ново село Тодор Атанасов и общинският съветник от местния парламент в Стамболийски Атанас Мавродиев, който сигнализира институциите за незаконното строителство в природната забележителност Бесапарски възвишения, попадащи в Натура 2000. Кметът дойде с джипа си- стар Мерцедес ML и паркира близо до входа на пещерата. Не излезе от колата до идването на експертите от РДНСК, вероятно за да не се засече с опонента си. Това обаче бе неизбежно.

Двамата застанаха лице в лице в челен сблъсък на няколко метра от дървото на живота: В това дръвче ако има десет сантиметра винкел, както разправяш ти, ще го изям. Само тръби са, ама ти нали си инженер, трябва да ги разбираш тези работи, посочи към чудото с метална корона Тодор Атанасов. Кмете, защо го правиш по незаконен начин. Ако беше решил да правиш нещо по правилата, нещо хубаво, красиво, свързано с бесите например, чиято столица е била тук, можеше да те подкрепим. А ти по незаконния път тръгна щуротии да правиш, попита Мавродиев.

За мен това не е незаконно. Ти, Атанасе, си най-голямото обратно колело. Ама колко жалби съм събрал срещу теб, ако знаеш. Досега нищо не предприех, ама сега, закани се Атанасов. Давай де. Ама пак те питам, защо строиш незаконно в Натура, отвърна Мавродиев. Мани я Натура, какво като е Натура. Това тук е нещо уникално. Всяка събота и неделя по десет коли идват, децата си играят, обясни кметът на Ново село. Разбери бе, човек, вече не сме в комунизма.

Не можеш да правиш каквото си поискаш. 33 години си кмет, бай Тошо ще задминеш скоро, отвърна общинският съветник. Другият мандат ще го спечеля със 100 процента без да се покажа даже, без кампания. Ами ти, дето 50 гласа изкара на миналите избори, подкараха го на политика двамата.

Господа, моля ви, зарежете предизборното говорене, оставете ни да си свършим работата, апелираха експертите от РДНСК.

Ама не, какво толкова му е зле на музея, държеше на своето Тодор Атанасов. Незаконен е, отвърна му Мавродиев. Добре, като не ти харесват динозаврите ми ще им сваля главите и ще им сложа заешки или агнешки, нали искаш по-нежни да ти изглеждат, закачи противника си кмета. Отнасяй си ги в двора, там си ги гледай, като си ги харесваш, репликира общинският съветник. Може и така да стане, ще ги натоваря динозаврите с един мотокар и после хората няма да има на какво да се радват, заключи Тодор Атанасов. Що е то незаконен динозавър и има ли той почва в Ново село? Да, има, довърши от своя страна Мавродиев.

Проверката продължи близо час. Резултатите от нея трябва да излязат съвсем скоро. Така още една институция реагира на казуса, след ДАНС и РИОСВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.