Пиронкова срази Стрицова и е на полуфинал

Цветана Пиронкова срази чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова с 6:4, 6:1 и е на полуфинал на турнира в Сидни с награден фонд 731 000 долара. Българката победи за 14-и пореден път в тази надпревара, след като миналата година спечели титлата. През тази Цвети мина през квалификации, но сега отново е на един мач от финал.

Пиронкова бе разменила победи в предишните си два мача срещу чешката съперничка, но не и остава шанс в Сидни. В първия сет нещата не изглеждаха розови, след като при 1:1 и 3:3 Стрицова пробиваше сервиса на българката. Но Цвети отвръщаше моментално с пробив и изравняваше везните. За да удари решително с трети спечелен гейм от подаването на чехкинята при 5:4 и да затвори първия сет.

Втората част бе изцяло за Пиронкова, която проби три пъти Стрицова (срещу веднъж за чехкинята). При 5:1 нашето момиче сервира за мача и го спечели.

С класирането си за полуфинал Пиронкова си осигури $35,455 от наградния фонд и 210 точки за световната ранглиста, с които в понеденик може да се завърне в Топ 50. На полуфинал я чака победителят от срещата Петра Квитова - Ярмила Гайдошова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт