Депутат от БСП: Татяна Стоянова вземаше повече решения от кмета в Пазарджик

„Познавам я от 2003 година, когато тя работеше в администрацията на Общинския съвет. След това стана ръководител на тази администрация. Оттогава бих казал, че тя стана неотлъчна сянка на кмета Тодор Попов, може би дори денонощна сянка. Постепенно тя се превърна в силния човек в Общината – човек, който в определени моменти сигурно е вземал повече решения и от самия него”.

Това заяви в студиото на Нова ТВ Димитър Димитров, депутат от „БСП-Лява България” за зверски разстреляната Татяна Стоянова и даде за пример как тя помогнала в Общинския съвет да бъде сменен статутът на собственост на паркинг от публична в частна собственост.

„Тя нахока общинските съветници като деца”, спомни си случая Димитров.

Той обясни и за още един случай, свързан с въпросния паркинг.

„Беше реализирана продажба на този паркинг със съответния победител, но явно от фирма, която не познава правилата в Пазарджик си позволи да участва в този търг, което значително повиши продажната цена на този имот. Вследствие на което повече от половин година тази фирма не можеше да си получи депозита. Доколкото имам информация от Татяна Стоянова е било разпоредено да не се връща депозита като наказателна мярка спрямо фирми, които участват в търгове и повишават цената и не спазват правилата. Ощетената фирма е юридическа кантора „Петков”, поясни Димитър Димитров.

Той оприличи извършителите на убийството като недосегаеми от закона.

Запитан дали има разминаване между доходите и заплатата на Татяна Стоянова, той отвърна: „Ако се вгледа човек по-внимателно, една заплата на общински служител, колкото и голяма да е тя, едва ли би позволила всеки ден да се ходи на работа с нови тоалети и да има нови придобивки”.

Той призова журналистите да отидат в село Пателеница, където по думите му се намирало огромно имение на кмета, построено в последните две години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право