Патриарх Неофит към Борисов: Благодаря Ви от сърце за стореното за Светата ни църква

Вчера имахме честта и радостта да посрещнем Негово превъзходителство г-н Бойко Борисов в Софийската Света митрополи я. Имахме сърдечен, откровен разговор с много добри резултати. Това каза Патриарх Неофит по време на протоколните кадри преди днешното заседание на Министерски съвет.

„В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателя, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие и радвайки се на това, което е постигнато. Благодаря Ви от сърце за стореното за Светата ни църква. Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ”, каза още патриарх Неофит.

След това той отправи молитвени слова за успешна година. „Благослови добрите намерения на тези твои раби и им помогни в предстоящата им работа мъдрост и умение та лесно и успешно да вършат своята работа и да и дават добър край", каза още в молитвата си патриарх Неофит.

"Да благодарим на патриарха, както прочете, без "Началника" нищо не можем да направим", отвърна Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини