Жена остави бебето си при гледачка на Коледа и повече не го потърси

24-годишна майка от Ахелой не е потърсила 11-месечното си бебе, оставено на гледачка от 25 декември, съобщиха от ОД на МВР – Бургас.

Вчера около 15.00 часа в Първо Районно управление „Полиция” – Бургас е получено съобщение от 40-годишна бургазлийка за това, че в дома й има изоставено от майка си 11-месечно момченце. Констатирано е, че бургазлийката отговорила на подадена във вестник „Ало, Бургас” обява за детегледачка, като в дома й на 25 декември 2014 г. дошла млада жена с 11-месечното си бебе. Тя й обещала месечно възнаграждение в размер на 1 200 лева, за да се грижи за детето й.

По думите на бургазлийката обаче детето до 13 януари не е потърсено от майката, което я накарало да алармира полицията. В резултат на полицейските действия е констатирано, че майка на момченцето е 24-годишната с инициали А.А. от Ахелой, която има още две деца (на 4 и 3 години).

Тя нямала постоянни трудови доходи и действително поверила грижата за най-малкото си дете на бургазлийката.

По думите на А.А., за грижите 40-годишната бургазлийка получила първоначално сумата от 350 лева, но „гледачката” отрича този факт.

С цел изясняване на случая с оставеното без надзор и достатъчно грижа малко момченце, майка му – А.А. е задържана за срок до 24 часа. Детето с полицейска закрила е настанено в Дом за медико-социални грижи в Бургас. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони