“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Необходима е приватизация на държавни университети Когато еволюцията се забави, единственият начин за развитие е революция

Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Борисов за БДЖ: Няма място, където да позволя хората да останат без транспорт

Няма място, където да позволя хората да останат без транспорт. Това заяви министър-председателят на Република България Бойко Борисов от парламентарната трибуна във връзка с проблема с БДЖ. Що се касае до железницата, действително бих искал да изложа всички проблеми на масата, защото съм убеден, че трябва да се знааят. Поради липса на реформи са натрупани милион след милион задължения”, обясни Борисов.

Той припомни, че през 2006 година са взети влакове, които не са били платени и сега се опитват да ги платят. Борисов обясни, че бюджетът е по-висок, но все още има големи задължения. „Тези пари трябва да ги вземем, за да ги платим. Тези опити правим, но има места, където много малко хора се възползват от 10 тона влакове, които се движат по линия”, коментира той.

„Днес на МС съм възложил и на финансовия, и на транспортния министър още веднъж да гледаме схемите. Няма място, където да позволя хората да останат без транспорт”, увери премиера.

„Да се разшири и редуцира разписанието, ще бъде направено”, коментира той.
„Поради необходимостта от огромни финансирания – 1.5 млрд. лева за транспорт, за да кажем, че проблемите са изчистени”, обясни той.

Министър-председателят предложи в Комисията по транспорт да се проведе още веднъж диалог с общините.

Изключително е важно да се избере шеф на Банковия надзор, за да разбере състоянието и на другите банки, каза още министър-председателят. „Месеци наред няма ресорен в надзора на банките и нека да се вземе решение, забранихме цесиите и МВР, и ДАНС имат задача да се разкрият къде са всички средства изнесени в чужбина от банката, за да може държавата да си ги прибере“, каза още той.

Според него държавата може да си върне поне 1 милиард лева ако МВР и ДАНС решат случая. „В момента има много активни действия с други държави на ниво прокуратура“, уточни Бойко Борисов. Той допълни, че се надява да се стигне до връщане на парите в държавата. „Аз бях озадачен, че няколко месеца се отлагаше делото. Нека българският съд да разбере колко е важно да се разплати“, коментира Борисов.

Трябва в дългосрочен план да се мисли по въпроса с незаконните постройки, каза още премиерът.

„Законът се спазва, премахват се сградите и не остава друга алтернатива за хората, освен да направят нещо незаконно. Проблемът е много голям, защото има много незаконни жилища в България. Крайно време е да се постави в истинската у тежест на масата и без да се политизира, да се намери решение”, обясни премиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.