Валери Симеонов: НСТС единодушно отхвърли законопроекта за изменение и допълнение на КСО

Модерен лазер за лечение на ретината заработи в Медицински университет-Варна

Санкт Петербург – Градът на Петър или Версай на Изтока

За 101 места за субсидирана заетост кандидатстват общините в Сливенска област

15 училища и два ВУЗ-а участваха в Панорама на образованието в Сливен

Мъж се хвана на работа, близки и полиция го дирят

Надал се уплаши от Григор

Окачват разпятия във всеки кабинет на властта в Бавария Хорст Зеехофер: Ислямът не принадлежи на Германия

Малолетен убиец отива в интернат

Анна Мария Петрова-Гюзелева представи стихосбирката си „…А душата знае“ в Павликени

Жителите на Косовска Митровица дължат 13 млн. евро за вода

НОКА иска промени в стандарта за българските млечни продукти

Поход от Велико Търново до хижа „Божур“ дава начало на кампанията ‚Движи се и победи“ Туристическата разходка ще е тази събота

Енергийният министър Петкова ще посети „Мини Марица-изток“

Тотален хаос в район “Младост”, няма кой да замести Иванчева

Къде е "Онова, което нямаме"?

Отговорът на въпроса от заглавието е – галерия “Лоранъ” в София. Там се откри изложбата “Онова, което нямаме”, събрала произведения на пет български художника. Артистите са Росен Марковски, Николай Димчевски-Ника, Снежана Живкова, Силвия Чанева и Силвия Богоева.

В продължение на седмица, през декември 2014, творците си бяха устроили среща с четки и платна – на пленер в Копривщица. Резултатът може да бъде видян в галерията до 16 януари.

Проектът “Онова, което нямаме” е организиран от сдружение Ц.Е.Л и журналиста Мартин Карбовски. “Кръстихме го така, съвсем условно, защото съм си помислил тия дни, че в България винаги ще има хляб, винаги ще има какво да се яде, обаче има неща, които нямаме и те отчетливо ни липсват и ни боли от това, че ги нямаме. А, за да има човек нещо, за да го получи, за да го направи и сътвори, той трябва първо според мен да го нарисува. На салфетка, на камък или на пясъка да се нарисува – да се види как изглежда онова, което липсва и после да се направи и в живота.

„През годините, вече 20 години, влизам в къщите на чужди хора и виждам, че стените на новите българи са празни. Нямат много книги. Ако вляза в къщата на една жена, която е учителка по руски и е вече на 70-80, тя със сигурност ще има много книги. Но, ако влезеш в къщата на хора, които са на нашата възраст, се оказва, че ги няма тези неща. Не знаят какво да правят, нашето поколение, със стените си, не знаят как да ги запълнят, имат хубава мебел, но нямат нищо по стените. Това е много страшно според мен…. “, разказа Карбовски на откриването на изложбата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.