По-студено в четвъртък

За кратко в страната ще проникне по-студен въздух. Вятърът временно ще се усили, в Дунавската равнина и източните райони ще е умерен, на моменти и силен от запад-северозапад. Ще бъде с променлива облачност, по-значителна над източната половина, валежи не се очакват. Дневните температури ще са с 3°-5° по-ниски, в повечето места между 5° и 10°, а в сутрешните часове между минус 5° и 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното.

По Черноморието ще е ветровито - с умерен до силен западен вятър. Ще бъде с променлива облачност, без валежи. Максимални температури около 6°-9°. Вълнението ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 5°-6°.

Над планините ще е с променлива облачност, но без валежи. По билните части ще духа силен северен вятър. Температурите ще се понижат с 4-5°. На 1200 м.н.в дневната температура ще е около 3°, на 2000 около минус 6°.

Още през нощта срещу петък облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне и ще стихне. През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин в низините и котловините ще има условия за образуване на мъгла, на повече места в събота. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 6° и 11°. В неделя облачността ще се увеличи, привечер и през нощта срещу понеделник на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето