Златно кръстче за трето дете в семейство на висшисти

Златно кръстче за трето дете във всяко семейство, в което родителите имат висше образование, ще подарява фондация "Качество на живот" като част от кампанията срещу демографската криза у нас, обяви нейният председател д-р Невен Енчев.

 Заедно с това пловдивската болница "Централ хоспитал" ще поеме грижата за медицинското обслужване на детето от раждането му до навършване на 18-годишна възраст.

 "Идеята е родителите, поели отговорността да отглеждат трето дете, да са спокойни за неговото здраве и да знаят, че има специалисти, които ще се грижат за него", допълва д-р Енчев, който е силно обезпокоен от катастрофалните цифри на демографския срив у нас.

 "Не може в съседна Турция средната възраст да е 27 години, а у нас да е 42 години. Време е нашите политици, а и обществото ни като цяло, да разберем, че най-големят проблем на България е стопяването на младите хора и децата. А именно тук е закодирано бъдещето ни - като нация, икономика и духовно развитие. Обезлюдяването на България ще доведе до изчезването й от картата като държава, земята ще бъде заета от други, а това идните поколения няма да ни простят", коментира още председателят на Фондация "Качество на живот".

 Д-р Невен Енчев е категоричен, че неправителственият сектор може да бъде двигателят на реално подпомагане на младите хора и децата у нас в битката с демографската криза.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони