Босненски муниции са използвали терористите в Париж

Мунициите, които са използвани от терористите в Париж, са произведени в Босна и Херцеговина, признал заместник-министърът на отбраната на страната Живко Марианац, пише slobodnadalmacija.hr.

Той веднага уточни, че това не означава, че те са пристигнали във Франция от Босна. "Върху една от гилзите е изписано "ИК кониц 1986". Това е компанията "Игман кониц", която беше собственост на бившата Югославска армия. Подобни муниции могат да бъдат открити на териториите от Словения до Македония", каза Марианац.

Той категорично отхвърли вероятността френските терористи да са се снабдили или получили мунициите от военните складове на Босна и Херцеговина. "Ние не знаем откъде са получили муницията, но знаем, че тя е произведена в Босна", уточни Марианац. Според него всеки може да продаде подобни боеприпаси. Заместник-министърът заяви, че компанията "Игман кониц" и в момента изнася оръжие за САЩ.

Припомняме, че при терористичното нападение миналата седмица в Париж загинаха 17 души, 12 от тях бяха убити при разстрела на редакцията на седмичника "Шарли ебдо". В неделя по време на марша на солидарността на територията на Франция излязоха над 3,5 милиона души в знак на подкрепа срещу засегнатите от кървавите нападения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят