Хамънд: Санкциите срещу Русия трябва да останат

Санкциите да останат, докато Русия не започне да изпълнява своите ангажименти от Минските споразумения. Това заяви външният министър на Великобритания Филип Хамънд след среща в МВнР с българския външен министър Даниел Митов, предаде БГНЕС.

Дискутирахме въпроси, свързани с Европа и нашите ценности, и как те изглеждат в светлината на руската агресивност и промените на европейската карта, коригирана от Русия, посредством военни средства, каза Хамънд.

Ние ще продължим да се съпротивляваме на подобни действия от страна на Русия, каза той и допълни, че искат да увеличат решителността на Европейския съюз, за да останат санкциите, докато Русия започне да изпълнява своите задължения от споразуменията в Минск.

Филип Хамънд съобщи, че утре неговата обиколка продължава в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, където ще промотира плановете на ЕС за тяхното европейско членство.

Хамънд и неговия български колега са говорили за общия дневен ред за НАТО и как тази организация трябва да остане крайъгълен камък на общата сигурност и поддържането й като ефективен стълб за изграждане на трансатлантическата връзка между САЩ, Канада и Европа.

Хамънд подчерта, че Великобритания е за разумна реформа в рамките на ЕС, която да бъде фокусирана и върху единния пазар и върху външните връзки като специално подчерта, че споразумението TTIP ще даде икономически тласък на ЕС.

Даниел Митов заяви в своето изявление, че съществува разлика между ЕС и европейските граждани и че има нужда от икономически реформи. "Ние не искаме и не можем да си представим ЕС без Великобритания и вярваме, че ще продължим рамо до рамо да посрещаме предизвикателствата", обърна се той към своя колега от Острова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия