ЦСКА гони 4 пъти повече приходи от нов спонсор

ЦСКА планира да увеличи от 150 000 на 600 000 лева приходите си от фенартикули чрез новия договор за екипировка с италианската компания „Лото". Контрактът е за 3 години и влиза в сила от юли, когато изтича настоящият с „Леджеа".

„Избрахме марката измежду пет оферти - каза Александър Томов, президентът на ЦСКА. - Имахме предложения от „Найки", „Капа", „Хома" и „Леджеа". Ще получаваме екипировката напълно безплатно, което автоматично прави компанията наш голям спонсор. Най-важното е, че нейният вносител има изградена мрежа от магазини в цялата страна и артикулите стават достъпни до всички фенове. Ще се правят и артикули само с марката ЦСКА."

Представител на клуба вече е в Италия и ще донесе мостри, които да бъдат избрани и подготвени до лятото. С „Лото" ЦСКА игра срещу „Шахтьор" (Донецк) и „Милан" през 2001 г. Практиката на компанията е да внася само от Италия, а не фланелките да се шият в България. „Екипите на ЦСКА ще бъдат до тези на „Байерн", „Барселона" и „Реал", които също продаваме - каза Красимир Цонов, представител на „Лото". - От всяка продажба процент ще влиза в касата на ЦСКА."

Александър Томов заяви, че за Антон Карачанаков не е имало оферта дори за 50 000 евро. ЦСКА ще съди беглеца заради вратичка в кодекса на труда. „Вече мениджърите носят отговорност за бъдещето на Антон, дано му намерят голям отбор - заяви президентът на „червените". - И Гъргоров, и Косоко избягаха за повече пари, а сега? Никъде не играят".

„Мерсин" изплаща поетапно парите за Спас Делев и ще се издължи до седмица. „ЦСКА не зависи от продажби, но до края на седмицата сигурно ще има изходящи трансфери - каза Томов. - Събрахме доста играчи. Ако искаме да гоним титла, трябва да имаме достоен заместник на всеки. Разбрали сме се с фирма „Трейс" по какъв начин ще изплатим заема и благодаря на Галин Михайлов за помощта."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ