104 от 544 гласуващи забравят Роналдо

Категоричният победител в анкетата за "Златната топка" не фигурира в тройката на 104 от 544 гласуващи. И още - от 23-мата номинирани само Еден Азар и Яя Туре не са поставени от никого на първо място. Вратарят Тибо Куртоа може да се похвали с 4 първи места, а авторът на победния гол във финала на мондиала Марио Гьотце е любимец на карибските държави и в 5 анкети е №1.

Полският голаджия и национален капитан Роберт Левандовски е бил здраво скастрен от Матиас Замер, директора си в "Байерн". Шефът недоволствал, че Лева класирал на първо място Роналдо, а не съотборника си Нойер. Появи се и изявление на Левандовски, че се разкайва и се извинява на вратаря. По-късно обаче полякът обяви, че застава зад своя вот.

В Англия се чудят защо за трета година поред Рой Ходжсън не слага Роналдо в тройката си, а пише на първо място Хавиер Масчерано. А аржентинецът бе против назначението на треньора в "Ливърпул" през 2010-а, като двамата се засякоха там за кратко и играчът избяга в "Барса". От съперниците на България в евроквалификациите италианците са перфектни - Антонио Конте и Джанлуиджи Буфон улучват крайното класиране: 1. Роналдо, 2. Меси, 3. Нойер. А хърватският селекционер Нико Ковач, бивш ас на Бундеслигата, гласува само за германци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят