Джон Кери на среща с премиера, президента и външния ни министър

Американският държавен секретар Джон Кери на посещение в България. Той ще се срещне с премиера, президента и външния министър на България. А тема на разговорите им ще бъдат мерките за сигурност след атентата в Париж, енергийни теми и двустранните отношения в областта на търговията и инвестициите.

Кери ще бъде придружен от заместник - държавният секретар на САЩ по европейските въпроси Виктория Нюланд.

Визитата на Джон Кери идва веднага след посещението на външния министър на Великобритания. Именно след срещата му с българския външен министър Даниел Митов, стана ясно, че България ще направи първите си стъпки в промяна на антитерористичното законодателство, пише Нова телевизия

Заради посещението на Джон Кери, властите у нас предриемат драконовски мерки за сигурност. Охраната ще бъде на най-високо ниво, а за целта вече е впрегнат целият ресурс на столичната полиция. Затворен за движение ще остане голяма част от центъра на София.

Полицаи са разположени на всеки метър, а снайперисти са позиционирани по покривите на сградите по трасето на визитата. Освен това живеещите по пътя от летището, по цариградско шосе, към центъра са предупредени да не излизат на терасите и да не отварят прозорците си през целия ден.

През целия ден блокирана ще бъде само ул. „Леге” пред президентството. Забранено ще бъде и паркирането в Синята зона по бул. „Цар Освободител”, на пл. „Александър Батенберг” и срещу парламента при паметника на цар Александър Втори. Няма да се допуска също така спирането на автомобили около Американското посолство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини