Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Шарли ебдо спечели 10 млн. евро от първия брой след атентата

10 млн. евро приходи се очаква да събере редакцията на „Шарли ебдо”, пресметнаха специалисти. В сумата влизат продажбите, абонаментите, даренията и държавната помощ.

Това е едно баснословно богатство за малкия сатиричен седмичник, който допреди няколко седмици се е чудел откъде да намери пари за заплати на служителите си.

Новият брой е отпечатан в тираж от 5 милиона броя, продавани на единична цена 3 евро. Това ще донесе около 8 млн. евро. „Шарли ебдо” рязко е увеличил и броя на абонатите си за няколко дни – от по-малко от 7000 на повече от 120 000.

Освен това даренията за сатиричния седмичник се трупат – и от Франция, и от чужбина. Фондът „Преса и плурализъм”, който позволява да се правят освободени от данъци дарения за медиите, обяви, че вече е получил 1,4 млн. евро от над 21 000 частни лица.

Министърката на културата Фльор Пелрен пък обяви отпускането на спешна държавна помощ в размер 1 млн. евро. Дори американските интернет гиганти се включиха. Фондът на Гугъл за дигитални иновации в пресата ще отпусне 250 000 евро, а сайтовете eBay и „Амазон” се ангажираха да дадат на „Шарли ебдо” евентуалните си комисиони от продажби на продукти с обозначение „Аз съм Шарли”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.