Мини-Меркел иска квота за депутатки Анкета й даде преднина за лидерския пост в ХДС

13 хил. на месец ползват нощен транспорт Догодина София решава дали да продължи услугата

Гл. комисар Христо Терзийски: Няма сериозни инциденти на протестите, но има задържани лица

Верижна катастрофа между седем автомобила край село Саранци По първоначална информация има пострадали хора

Патриотите със съвет „очи в очи“ Чакат номинация от НФСБ за поста на Валери Симеонов

Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на Хашоги, но не иска да го слуша

Внасяме 2000 шофьори от Украйна и Молдова Заплатите стигат до 4400 лева, но кандидати няма

Жълт код за снеговалежи в цялата страна утре

Китайци правят завод в Гоце Делчев Очаква да се открият 150 нови работни места

Румен Петков: Обединените патриоти отдавна доказаха, че нито са обединени, нито патриоти

Ново дъно за рейтинга на Макрон Над 400 ранени в протестите срещу цените на горивата

Макрон: Европа трябва да стане по-силна и по-суверенна, за да предотврати затъването на света в хаос

Бизнесменът Христо Янев е намерен мъртъв в дома си в Свиленград

Глас насън ми каза: Рисувай с пръсти! Проф. Божидар Димитров дал кураж на украинката Светла

Цвета Караянчева е начело на парламентарна делегация, която е на официално посещение в Япония

Подготвят се документи за сдружения за саниране на блокове в Благоевград

Над 20 жилищни блока подготвят документи за създаване на Сдружение за кандидатстване за безплатно саниране на панелните блокове, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Заявленията за създаване на сдружения се намират в деловодството на общинта на партерния етаж на сградата. Вече са факт и първите подадени заявления.

Специалистите от община Благоевград са категорични, че ще помогнат на гражданите с всичко необходимо при подготвяне на заявленията за кандидатстване. „Направихме обследване на всички блокове в централните части на града, както и във всеки един от кварталите – „Запад”, „Ален мак”, „Орлова чука”, „Грамада” и всички останали”, каза зам.-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград Антоанета Робева.

Тя уточни, че в Благоевград има над 150 сгради, които отговарят на условията за кандидатстване по проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за саниране на жилищни сгради. Условията, с които гражданите на Благоевград трябва да бъдат запознати са, че по програмата за безплатно саниране могат да кандидатстват всички многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ- едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигнати плочи и едроплощен кофраж. Минималният брой на апартаментите в сградата трябва да наброява 36 самостоятелни обекти с жилищно предназначение.

„Изключително важно е благоевградчани да знаят, че за целите на програмата е необходимо да се регистрира едно Сдружение на собствениците на цялата сграда, независимо от входовете в нея. Избраният Управителен съвет действа от името на всички собственици в сградата”, допълни Антоанета Робева. Тя каза още, че целта на общинското ръководство е да бъде максимално полезно на гражданите, за да може до края на януари, когато се очаква да излязат пълните методически указания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, сдруженията да бъдат сформирани.

Гражданите могат да разчитат на пълна помощ от страна на общината за попълване на документите. Информация може да бъде получена и на телефони 073/ 86 78 21 – Даниела Паризова и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград. „В информационната кампания активно ще бъде включен и Културно- информационният център в Благоевград, който се намира на площад „Георги Измирлиев”. Ще бъдат поставени образци, а в дните вторник, сряда и четвъртък от 13.30 до 18.30 часа на място ще присъстват специалисти от общинска администрация, които да отговарят на въпроси за регистрацията на сдруженията и да съдействат на гражданите при попълването на заявленията.

При нужда, специалистите ще присъстват на общите събрания на домоуправителите на блоковете”, каза още зам.-кметът Робева. Тя бе категорична, че важен акцент, който гражданите трябва да знаят, е, че пред тях стои още една опция за саниране на жилищата и това е програмата „Региони в растеж 2014- 2020 година”, където се очаква да попаднат повече жилищни сгради.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.