Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Подготвят се документи за сдружения за саниране на блокове в Благоевград

Над 20 жилищни блока подготвят документи за създаване на Сдружение за кандидатстване за безплатно саниране на панелните блокове, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Заявленията за създаване на сдружения се намират в деловодството на общинта на партерния етаж на сградата. Вече са факт и първите подадени заявления.

Специалистите от община Благоевград са категорични, че ще помогнат на гражданите с всичко необходимо при подготвяне на заявленията за кандидатстване. „Направихме обследване на всички блокове в централните части на града, както и във всеки един от кварталите – „Запад”, „Ален мак”, „Орлова чука”, „Грамада” и всички останали”, каза зам.-кметът по строителството и сигурността в община Благоевград Антоанета Робева.

Тя уточни, че в Благоевград има над 150 сгради, които отговарят на условията за кандидатстване по проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за саниране на жилищни сгради. Условията, с които гражданите на Благоевград трябва да бъдат запознати са, че по програмата за безплатно саниране могат да кандидатстват всички многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ- едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигнати плочи и едроплощен кофраж. Минималният брой на апартаментите в сградата трябва да наброява 36 самостоятелни обекти с жилищно предназначение.

„Изключително важно е благоевградчани да знаят, че за целите на програмата е необходимо да се регистрира едно Сдружение на собствениците на цялата сграда, независимо от входовете в нея. Избраният Управителен съвет действа от името на всички собственици в сградата”, допълни Антоанета Робева. Тя каза още, че целта на общинското ръководство е да бъде максимално полезно на гражданите, за да може до края на януари, когато се очаква да излязат пълните методически указания от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, сдруженията да бъдат сформирани.

Гражданите могат да разчитат на пълна помощ от страна на общината за попълване на документите. Информация може да бъде получена и на телефони 073/ 86 78 21 – Даниела Паризова и 073/ 88 44 37- Ваня Гатева, експерти от община Благоевград. „В информационната кампания активно ще бъде включен и Културно- информационният център в Благоевград, който се намира на площад „Георги Измирлиев”. Ще бъдат поставени образци, а в дните вторник, сряда и четвъртък от 13.30 до 18.30 часа на място ще присъстват специалисти от общинска администрация, които да отговарят на въпроси за регистрацията на сдруженията и да съдействат на гражданите при попълването на заявленията.

При нужда, специалистите ще присъстват на общите събрания на домоуправителите на блоковете”, каза още зам.-кметът Робева. Тя бе категорична, че важен акцент, който гражданите трябва да знаят, е, че пред тях стои още една опция за саниране на жилищата и това е програмата „Региони в растеж 2014- 2020 година”, където се очаква да попаднат повече жилищни сгради.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.