220 птици и 2 свине изгоряха в пожар край Смолян

220 птици и две свине изгоряха в обор край Смолян.

Пожарът тръгнал от покрива на селскостопанската сграда следобяд в сряда. Собственикът Васил Мелемов и съпругата му били в района, но късно са видели пламъците, каза шефът на областната пожарна Красимир Шотаров. От пожарната видели стълбовете дим преди собствениците да подадат сигнала около 16.22 ч.

46-годишният собственик бил в дере под обора, за да прегледа дали работи помпа за вода, а съпругата му била в съседна постройка и не забелязала пламъците. Собственикът се прибрал от дерето и видял, че целия покрив гори. Двамата със съпругата му не са пострадали.

Двата екипа на пожарната, които отиват на място, намират горящия покрив паднал вътре в постройката. Пожарникарите спасяват сградата и лек автомобил. "На този етап най-вероятната причина за пожара е късо съединение от ел. инсталацията. Дървенията на покрива е много остаряла, изгоряла е със силата на барут", каза Шотаров.

Експертиза ще установява от къде са тръгнали пламъците. Селскостопанската сграда е от времето на ТКЗС-тата. В обора имало люпилня и отоплителна инсталация за птиците. На мястото е открит изгорял предпазител на ел. инсталацията. Пожарът е изпепелил и около 1000 кг фураж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони