Давутоглу сравни Нетаняху с парижките терористи

Турският премиер Ахмед Давутоглу заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху е отговорен за престъпления срещу човечеството, сравними с атаките, извършени в Париж миналата седмица, които отнеха живота на 17 души, предаде агенция „Франс прес”.

„Нетаняху е извършил същите престъпления срещу човечеството, като онези терористи, които извършиха клането в Париж”, каза Давутоглу пред репортери, коментирайки израелското нападение срещу турски кораб с хуманитарна помощ през 2010 г. и миналогодишната военна атака в контролираната от „Хамас” Ивица Газа.

Давутоглу отбеляза още, че свободата на пресата не дава позволение да се обижда, като окачестви публикуваните карикатури на пророка Мохамед като сериозна провокация.

„Свободата на пресата не означава свобода да обиждаш”, заяви турският премиер пред репортери в Анкара, след като водещия турски ежедневник „Джумхуриет” публикува карикатури на пророка от специалния брой на „Шарли Ебдо”.

„Не можем да позволим обиди към пророка... Отпечатването на карикатурата е сериозна провокация”, допълни той.

Турската полиция вчера предприе акция срещу печатницата на „Джумхуриет”, след като вестникът разпространи 4 страници с подбрани карикатури от новия брой на „Шарли Ебдо” в знак на солидарност с френското сатирично списание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят