Меркел подкрепи идеята за съхраняване на повече данни срещу тероризма

Канцлерът на Германия Ангела Меркел подкрепи предложенията за събиране и съхраняване на повече данни в борбата срещу тероризма. Това стана на заседание на Бундестага, на което бе почетена паметта на 17-те души, загинали в нападенията в Париж миналата седмица.

Заседанието беше свикано и за да се обсъдят последиците от извършените от ислямистите убийства, предаде ДПА.

„Няма да им позволим да ни разделят”, каза Меркел в речта си, в която очерта мерките, които са предприели Германия и Европа, за да се защитят от заплахата на тероризма и радикалния ислям.

Германският лидер призова да се възобнови действието на мерките за съхраняване на данни, които според критиците може да ограничат свободата на медиите и да нарушат основни човешки права.

„Предвид убедеността на всички вътрешни министри на провинциално и федерално ниво, независимо от партийната им принадлежност, трябва да настояваме обявената от Европейската комисия директива на ЕС бързо да стане част от германското законодателство”, каза тя на депутатите.

Меркел повтори позицията си, че ислямът е част от Германия. Цитирайки бившия германски президент Кристиан Вулф, тя отбеляза, че християнството и юдаизмът, както и ислямът, са част от Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят