Светът е решен да се бори с Ислямска държава и Боко Харам, обяви Кери от София

Светът е изключително решен да се бори с организации като ИДИЛ и "Боко Харам". Това каза на пресконференцията в Министерски съвет държавният секретар на САЩ Джон Кери.

"Има няколко американски граждани, които са заложници в различни места. Вчера сутринта разговарях по този въпрос с иранския външен министър Мохамед Зариф. Много се притесняваме за всеки от тези граждани и сме ангажирани, за да постигнем тяхното освобождаване. САЩ никога не спират усилията си, за да помогнат на тези заложници. Работим и гарантирам, че го правим в много големи усилия", заяви Кери.

"Боко Харам" представляват изключително сериозна заплаха. Чувстваме, че сме отговорни, защото те застрашават с техния тероризъм. Те са едни от най-ужасните и застрашителни групировки, които съществуват на планетата. Светът е изключително решен да се бори с организации като ИДИЛ и "Боко Харам", подчерта Кери.

По думите му, редица други групи също искат да подложат на съмнение международната ценностна система, която ни е ръководила досега. "Разбира се, "Боко Харам" се открояват сред тази група организации", посочи още Кери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят