Утре ще е предимно слънчево, максимални температури - от 8° до 13°

През нощта ще се изясни, а вятърът ще отслабне и ще стихне. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево и почти тихо. В часовете преди обяд на отделни места в равнините ще се образува мъгла, а по Черноморието ще има ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за януари.
Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност, като разкъсване на облачността и подобрение на видимостта ще настъпва в часовете след пладне. Тихо време. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, по билата с умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.
През почивните дни в северозападните райони, по поречието на Дунав, в Горнотракийската низина, в Източна България ще има условия за мъгли или ниска облачност, на места трайни. В планините и при планинските райони в събота ще бъде слънчево, в неделя от запад ще се заоблачава. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - от около 3° до 6° в местата с мъгли, до 10°-12° в райони с повече слънце. През нощта срещу понеделник на места в Западна България ще превали слаб дъжд. В понеделник ще бъде предимно облачно, на места ще превалява слаб дъжд, в планините - сняг. Ще духа вятър от юг-югозапад, в Източна България предимно умерен и температурите там ще достигат 12°-14°; в останалата част от страната максималните ще са между 5° и 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето