Роналдо с нов гол за „Ювентус“

Затягат контрола над длъжниците

Двудневен траур за трагедията в Генуа (обзор) 440 евакуирани заради опасност от ново срутване

Почина Едуард Успенски – създателят на Чебурашка и Крокодила Гена

Лукс хотелите с над 300 млн. евро приходи 575 хил. туристи са пренощували в София в скъпи хотели

Меркел и Ердоган са заявили желание за подобряване на двустранните отношения

Зидан поиска „Юнайтед“

Битата камериерка на „Златни пясъци“: Австриецът ме удари с юмрук в лицето В съда не се извинил, оправдал се с главоболие

„Левски“ разкара Жорди Гомес

БСП поиска оставките на Цецка Цачева и Зорница Даскалова

Караме коли за 1,3 млрд. лева на лизинг

Задържаха „мулета“, оставили 6 720 лв. в маратонка Съсед видял колата им и част от номера

„Лудогорец“ вади 4 млн. лева за нов

5 нови фонда инвестират у нас Вече са осигурени 800 млн. долара

Ангелкова осъди насилието върху камериерка в хотел на „Златни пясъци“

Любен Дилов: Учредихме нов съюз от партии Български демократичен център

“На 13 януари бе подписано политическо споразумение за учредяването на Политически съюз от партии – „Български демократичен център“. Учредителите са част от партиите, явили се в подобен съюз на изборите от 5 октомври, а именно – Политическа партия „Лидер“, Земеделски Народен Съюз, Български Демократичен съюз – Радикали, Съюзът на Свободните Демократи и Движение Гергьовден“, това заяви пред медии в парламента говорителят на БДЦ Любен Дилов – син.

„Партиите в новия политически съюз стоят плътно зад ПГ Български демократичен център и 14-те народни представители. Политическият съюз носи политическата отговорност за работата на нашите народни представители“, допълни Румен Йончев, депутат от ПГ БДЦ и председател на Земеделски народен съюз.

„Една от първите задачи на Политическия съюз „Български демократичен център“ е да отвори приемни в областните и градски центрове, където коалицията не успя да избере народни представители. Съюзът особено зорко ще следи да не се подменя волята на избирателите и ангажиментите на народните представители да се спазват“, заяви Дилов.

На 22 февруари 2015-а година БДЦ ще проведе общ форум, свикан на делегатски принцип от партиите учредителки, на който ще се обявят програмните намерения и как точно ще се явим на предстоящите местни и президентски избори, каза Петър Петров, народен представител от ПГ Български демократичен център и организационен секретар на Партия ЛИДЕР.

БДЦ се управлява от Политически съвет, включващ лидерите на политическите партии и ръководството на парламентарната група, който се председателства на ротационен принцип. Пръв председател на новия Политически Съвет е председателят на Движение Гергьовден, Драгомир Стефанов. 

Съюзът е отворен за присъединяването на други партии и неправителствени организации. Критериите за това присъединяване ще бъдат обсъждани и приети на форума на 22 февруари.

„Парламентарната група на БДЦ се състои от 14 души. Тя има собствен правилник за работа и ръководство, които е избрала и гласувала сама. Всички членове на парламентарната група декларираха, че остават в нея, независимо към коя политическа информация принадлежат. Подчертаваме това, за да разсеем слуховете, че това е една осиротяла парламентарна група, гравитираща около политически формации, различни от тези, които я вкараха в парламента. За нас има пълно покритие между предизборните ни заявления и сегашното поведение на групата“ , заяви Любен Дилов – син пред медиите в народното събрание.

„БДЦ е конструктивна опозиция на правителството и на парламентарното мнозинство. Парламентарното мнозинство ще получи нашата подкрепа, ако предприеме реформите, които и ние обещахме на нашите избиратели“, допълни Румен Йончев.

Партията „България без цензура“ очевидно има сериозни вътрешни проблеми. В кратък срок тя беше напусната от свои знакови лица и заместник-председатели. Не е наша работа да коментираме тези проблеми и за това – докато те не се решат – Български Демократичен Център престава да има каквото и да е било отношение към всяко нещо, казано от лидера на ББЦ. Не очакваме от г-н Бареков нищо друго, освен да продължава все така сериозно да изпълнява ангажиментите си към общите ни избиратели като български народен представител в Европейския парламент от Партията на консерваторите и реформистите.

В момента Политическият съвет на БДЦ се занимава усилено с подготовка на законодателните актове, които бяха обявени за приоритетни сфери на интерес и създава експертни екипи в полза на депутатите. Очаквайте изключително интересни и иновативни предложения в областта на изборното законодателство, сигурността, здравеопазването и образованието. Важни поправки в Закона за енергетиката, Закона за опазване на културните ценности, Закона за ДОД на физическите лица и други, за които ще ви информираме допълнително, заяви Любен Дилов – син.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.