Росен Марков и прасето Пурко отбелязаха 100 години българско кино

Тук съм по повод 100 години на българското кино, които се навършиха на 13 януари. Тук съм с живото прасенце Пурко от филма “Господин за един ден”. Както казваше Тодор Колев “малкото слонче от Странджа планина” и аз ще добавя Големият Тодор Колев”, заяви Росен Марков, цитиран от topnovini.bg.

Ексцентричният зевзек от Варна обясни, че е решил да изрази уважението към големия български актьор Тодор Колев си по нестандартен начин и затова е взел със себе си малко прасенце с името Пурко.

“Тук съм, за да уважа големия български актьор Тодор Колев. Избрах Пурко, защото това е един от най-големите филми на актьора. “Тодор Колев е Галант и Голям”, добави Маринов и разтълкува единия от плакатите си. На плаката бе изписано “100 години БГ кино Тодор Колев е Галант”, като отправката е към първия български филм “Българан е галант”.

Изявлението на зевзека бе прекъснато от двама полицаи, които поискаха да проверят личните документи на Росен Марков. След около десетина минути те му върнаха личната карта и напуснаха градската градина. Човекът от общинската охрана също бе неизменно до варненеца и не разреши Пурко да бъде пуснат близо до паметника на Тодор Колев.
За Пурко Росен Марков обясни, че му е домашен любимец. “Пурко ще бъде подарен на съгражданин на Марков от Варна.

“Честита Нова година на вегетарианците и ялите пилешко” от Росен Маринов и помилваното прасенце Пурко гласеше другия плакат на зевзека.

“Посланието е към тези, които на Коледа и Нова година не са яли месо. Това е поздрав от Пурко.Американските президенти помилват по две пуйки по Коледа. Аз помилвах прасенцето Пурко. То ще продължи да си живее и ще бъде гледано добре”, каза Марков.
Росен марков, който е и председател на Партията на български мъже заяви, че акцията му не е гавра с паметника. “Ако усмивката е гавра за някой то това е жалко. Пурко няма да изяде Тодор Колев”, каза Марков.

“Нещото което съм си извоювал, но което е и голяма чест и голяма отговорност е че Завися само от Господ, добави Марков след като прибра Пурко и се отправи към Варна.
Следващата му акция е осиновяването на три лъвчета от Зоологическата градина във Варна. Те ще се казват Меркел, Обама и Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини