Почти без валежи днес

Овца или овчар сте според зодията?

Днес е Благовещение

На 25 март 2018 да почерпят

Умници и хубавици отпразнуваха появата на новия Playboy Със секси парти в софийска дискотека

Сблъсъци между полиция и протестиращи в Каталуния, над 20 души са ранени

Наоми Кембъл ще получи наградата „Модна икона“

Нарко вакханалия в продължението на „Сикарио“ Изабела Монер е новото попълнение

Институтът за пътна безопасност пита: Колко сигнала са подадени за опасни пешеходните пътеки?

34 млн. лв. е похарчила държавата за защита в арбитражи Една българска и две чуждестранни кантори защитават България от исковете в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове

Меган Маркъл иска да има дете веднага след сватбата Убедила принц Хари да откаже цигарите

Най-големият в света круизен кораб пое на първия си курс

Строителството на оградата по границата с Мексико започва в понеделник

13 граничари отстранени от летище София Заплашени са от уволнение, разследва ги „Вътрешна сигурност” за саботаж

Отбелязваме „Часът на земята”, гасим осветлението за час

Фонд Земеделие инвестира 6 млн. лева в рибния сектор

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) финансира инвестиции за близо 6 млн. лева по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Това съобщиха от пресцентъра на ДФЗ.

Субсидия в размер на близо 1 800 000 лв. е изплатена на пет фирми. Средствата са за изграждане на стопанство за производство на шаранови и есетрови видове, възстановяване на съществуваща рибовъдна ферма за топлолюбиви видове риби в землището на с. Острица, както и за изграждане на комбинирано рибно стопанство за отглеждане на европейски сом и шаран.

Разплащателната агенция изплати авансово 997 971 лв. за изграждане на рибовъдно стопанство за отглеждане на риба в плаващи мрежени клетки в язовир «Княжево». Проектът ще се реализира на три етапа. Общият размер на инвестицията е в размер на 4 012 846 лв., а одобрената субсидия е на стойност 2 407 707 лв. Крайният срок за изпълнението на проекта е 31 август 2015 г.

Направено е и окончателно плащане на стойност 827 785 лв. за реконструкция на недействащо рибовъдно стопанство в гр. Левски. Проектът се осъществява на три етапа. Общият размер на инвестицията е 2 646 316 лв., а изплатената субсидия е на стойност 1 562 302 лв.

Мярката е инвестиционна и се финансирана от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Одобрената субсидия представлява до 60% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% национално доплащане от държавния бюджет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.