Истината за атентата в Златни пясъци излезе в книга „Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът й, бившият контраразузнавач Павлин Павлов

Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

АПИ стартира обществени поръчки за половин милиард лева

Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

Детето-чудо от „Гласът на България“ е самоук талант Едва двегодишен Иван Стоянов безпогрешно разпознавал изпълнителя от телевизора

Кралев и Фандъкова откриха Европейски спортен форум Голямата скиорка Яница Костелич участва в събитието като държавен секретар по спорта на Хърватия

Велико Търново посреща местните власти от цял свят Големият форум е в рамките на Българското председателство на ЕС

Две катастрофи и усукани ТИР-ве в Търговище заради обилния снеговалеж

Язовир “Студен кладенец” е започнал да прелива

Във Франция ще се произвеждат новите сини британски паспорти след Брекзит

Тасмания – от земя на заточеници до туристически хит

Вдигат заплатите в “Пирогов” с около 20% Синдикати и ръководство подписаха Колективния трудов договор

Адът в Хитрино оживя в съда от аудиозаписи

Две години затвор за рецидивистка с 13 присъди Наказанието е наложено след поредна кражба

Илияна Йотова: Образованието е ключ за адаптиране към променящия се пазар на труда

Риск от поскъпване на водата в Търговище заради държавни реформи

Търговище може да загуби собствеността върху водопровода от язовир Тича и това да доведе до поскъпване на водата. Това предупреди управителят на местното “ВиК” Теодор Гуров. Градът се снабдява с вода от язовира, който е на шуменска територия. Водопроводът минава покрай техни села, но захранва само Търговище.

По негова информация след изменения в Закона за водите активите на дружествата в Шумен и Преслав стават общински, но тези на Търговище се планирало да са държавни и можело да се дадат за управление на водоснабдителното дружество в Шумен, което било във фактически фалит.

Освен че било икономически неизгодно за търговищенци, това щяло да бъде и несправедливо, смятат от местното “ВиК”. По тази причина кметът на Търговище д-р Красимир Мирев не подписвал протоколите за резпределение на собствеността с регионалното министество.

Проблемът се дискутирал от месеци насам неуспешно с МРР. Ако не се намерело справедливо решение, не било изключено да се стигне до протести.

Шефът на “ВиК” Гяуров припомни, че спорното трасе е изградено през 1979г. за нуждите на Търговище. Част от парите за това били дарени от Нюйоркския митрополит Андрей, а други били извадени от държавата.

По данни на дружеството и сега в Търговище се плаща по-скъпа вода от реалната, защото областният център поемал част от себестойността на течността в общините Омуртаг и Антоново, където тя стигала и над 4 лв., докато стойността за най-големия град била към 1,20 лв. Потребителите обаче плащат по 1,70 лв. без ДДС. Отделно се начисляват такси за канал и пречистване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.