Глобиха сливенец за пиене и пеене на улицата

Сливенец бе глобен с 250 лева за това, че пиел, пеел, крещял, танцувал и надувал музикална уредба насред улицата през нощта. Наказателното постановление, издадено от кмета Кольо Милев, бе потвърдено от Районния съд в Сливен.

Нарушението на Общинската наредба за обществения ред било извършено в малките часове на 26 юли м.г. на ул. "Мочурите" в един от старите градски квартали. Съседите на два пъти се оплаквали на тел. 112, че не могат да мигнат. Първият сигнал бил в 1,50 ч. Когато полицаите пристигнали, заварили банкет насред улицата - Р.Д. и компания опънали трапеза и гуляели. Ченгетата ги предупредили да спрат. Малко по-късно обаче се наложило униформените отново да се намесят. Този път като дошли, Р.Д. и тримата му приятели вече пеели на висок глас и танцували. Започнали да обиждат, да гонят полицаите и се наложило да изтрезняват в ареста.

За това, че са вдигали шум след 23 ч. през почивен, съботен ден и за употребата на алкохол на обществено място кметът глобил и четиримата "певци". Р.Д. обжалвал, но съдът категорично потвърдил санкцията като правилна и законосъобразна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини