Прокуратурата: Мила Георгиева и синът й Мартин са ръководители на организирана престъпна група

В рамките на вчерашната специализирана операция са били задържани 8 лица, а 2 от тях се издирват. Касае се за организирана престъпна група, чиято ръководители са Мила Георгиева и Мартин Георгиев. Това каза на брифинг Даниела Попова - ръководител на Апелативна специализирана прокуратура.

"Групата се занимава с палежи, разпространение на наркотици и опити за убийства. До момента са извършени множество процесуално следствени действия, разпитани са 5 лица, от които четирима пред съдия и са дадени показания. Направени са разпознавания, извършени са множество претърсвания и изземвания от дома на Мила Георгиева и сина й", заяви Попова.

Тя посочи, че в дома им са открити и са иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени са и оръжия. "Предстои да бъдат извършени още множество действия. Иззети са и мобилни телефони, както и лаптопи, на които ще бъдат назначени компютърни експертизи. Реализацията беше извършена и подготвена в много кратък срок и смятам, че е много успешна за началото на тази година. Към момента 10 са общо лицата в тази организирана група", подчерта още Даниела Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право