Брат и съпруг на Мила Георгиева също арестувани за участие в групата за мокри поръчки

Разследването срещу групата за мокри поръчки, която беше задържана вчера в столицата, е започнало след сигнал за подготвяно убийство през юни. Това съобщиха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефката на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова, предаде Дарик.

Към момента разследващите имат информация, че в групата са участвали десет души, като ръководителите са Мила Георгиева и синът й Мартин.

Сред задържаните са братът на Георгиева Ангел Ангелов, бившият й мъж Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

Според оповестената информация групата е извършила три опита за убийство и едно действително покушение, което засега обаче разследващите не разкриват.

Групата на Мила Георгиева се занимавала още и с производство и наркоразпространение, палежи и трафик на акцизни стоки. Разследващите разполагат и с информация, че задържаните са работели в тясна връзка със сръбски наркокартел. Към момента обявени за издирване са Мартин Георгиев, обвинен за тартор на бандата и един от членовете - Георги Цеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право