Осъдиха румънец, намушкал наш полицай във Видин

Румънски гражданин е осъден условно от районния съд във Видин за лека телесна повреда на полицейски служител, съобщи „Конкурент“. Делото срещу 51-годишния Робан Михаи беше разгледано в началото на седмицата от наказателен състав на съда. Чужденецът е изправен на подсъдимата скамейка, след като в средата на октомври м.г. намушка с нож младши полицейски инспектор от управлението в Кула.

Пострадалото ченге и негов колега засекли съмнителен мъж в село Цар Петрово и решили да го спрат за проверка. Оказало се, че това е румънецът Робан Михаи, който държал нож и отказал да представи документ за самоличност. Виждайки, че положението става напрегнато, ченгетата повикали подкрепление. На мястото пристигнали още двама техни колеги със служебен автомобил. Щом видял патрулката, странникът побягнал и след около 300 м бил застигнат в изорана нива. При опит да бъде задържан той ранил с нож в областта на ръката полицейски служител. Заради това съдът му наложи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Решението на магистратите може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред окръжния съд във Видин. Робан Михаи е без адресна регистрация в България и не е осъждан до момента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони